vrijheidsbeeld en central park
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Annabel
23 Oktober 2009 | Verenigde Staten, New York
We zijn al echt ingeburgerd! We rennen nu zelfs net als de New Yorkers door de stad. Maar daar kom ik zo op terug.
Dit was alweer de 6e dag. Time flies when you are having fun. Alleen morgen nog een volle dag en daarna is het over.
Vanochtend zijn we eerst naar het Vrijheidsbeeld geweest. Dit keer echt op het eiland.
Eerst bij de Starbucks ontbeten en daarna naar de bood gegaan.
Daar ongeveer een half uurtje in de rij gestaan voordat we de boot op mochten.
Voor dat je de boot opgaat moet je eerst langs een metaaldetector, en zo’n ding waar je je tas enz. in moet doen om te kijken of daar wapens in zitten. Beetje overdreven of niet?!
Eenmaal op de boot (met nog ongeveer 900 mensen), hebben we lekker in het zonnetje kunnen genieten van het uitzicht op de steeds dichterbij komende Vrijheidsbeeld.
Op het eiland aan gekomen hebben we eerst een rondje langs het Vrijheidsbeeld gemaakt (en natuurlijk aardig wat foto’s gemaakt).
Echt zo apart dat je gewoon bij HET Vrijheidsbeeld staat. En wat is ie mooi!!
Helaas konden we niet in de kroon omdat je daarvoor een speciale tour voor moest hebben ofzo en dat hadden wij niet. Maar goed, voor het beeld staan is al gaaf genoeg.
Daar even lekker gegeten in het zonnetje, (jaja het was heet vandaag 20 a 22 graden!!) en naar het winkeltje geweest.
Toen we weer terug waren, hadden we eerst het idee om een rondleiding te doen door Madison Square Garden (stadion waar de basketbal wedstrijd was), maar hebben we toch besloten om een fietstocht door Central Park te doen.
Hiervoor moesten we dus ook zo rennen door de stad omdat we anders te laat waren. We hadden namelijk pas om half 4 gereserveerd voor de 4 uur toer en toen moesten we nog met 2 metro’s en een stukje lopen. Gelukkig nog wel op tijd gehaald.
Lekker op je fietsje, met een knal groene helm op je kop in het zonnetje door het park fietsen.
De toch begon om 4 uur, en er was echt een drukte in het park. Super veel hardlopers, fietsers, dansers, voetballers, honkballers, aanzoeken en bruiloften. Genoeg te zien dus.
Erg leuke tocht, en veel over het park te weten gekomen. We weten nu welke films, waar zijn opgenomen, welk standbeeld wanneer en waarom is neergezet enz. enz.
Echt super leuk!!
Ook weten we nu de plek waar John Lennon is vermoord….
Maarja, deze tour duurde 2 uur, dus we waren om 6 uur weer terug.
Lekker even een restaurantje opgezocht en heerlijk gegeten.
Even lekker chill.
Na het eten hebben we een wandeling over de Brooklyn Bridge gemaakt.
Het was al lekker donker, dus je hebt een prachtig zicht over New York.
Je ziet de hele skyline helemaal verlicht, en ook de brug is met lampjes versierd.
Wat een mooie brug!! sowieso, je ziet deze brug super vaak in films, en nu loop je er zelf overheen.
Echt heel erg leuk!
Hier ook leuke foto’s gemaakt.
Daarna lekker terug gegaan naar het hotel om ons klaar te maken voor morgen!!
Morgen staat de Gossip Girl tour op het programma, dus dat wordt een laatste top dagje!!
Verder morgen shoppen omdat dat vandaag niet is gelukt.
Of het morgen ook zo leuk wordt voor Roel zullen we nog wel zien..
Bye bye
23 Oktober 2009 - 04:46
Mama & Papa:
Super!!!! Geniet van latste volle dag en zaterdag nog een beetje!!
Dikke kus van ons!!
23 Oktober 2009 - 21:26
Marco & Annemiek:
Geniet lekker van jullie dag morgen! Zo te lezen hebben jullie echt een geweldige week gehad! ben heeeeel benieuwd naar alle foto's!!!!
Liefs
Marco & Annemiek