Week vol ups en downs - Reisverslag uit Montague, Verenigde Staten van Annabel Beun - WaarBenJij.nu Week vol ups en downs - Reisverslag uit Montague, Verenigde Staten van Annabel Beun - WaarBenJij.nu

Week vol ups en downs

Door: Annabel

Blijf op de hoogte en volg Annabel

02 Juli 2012 | Verenigde Staten, Montague

Heey everybody!!

Pff wat een week..
ik heb nu twee volle weken op daycamp gedraaid.
Afgelopen week ging erg snel en het was echt super leuk!
De kinderen vermaken zich goed, het is mooi weer en we hebben genoeg activiteiten.

Ook naast daycamp gaat alles goed.
Veel vrienden gemaakt,
Het eten begin ik zelfs bijna te waarderen, we hebben een paar kamp vuren gehad en ze hebben dan eindelijk wifi geinstaleerd in the lodge.

Ik zal jullie btw even een idee geven hoe het er hier uit ziet.
we hebben 1 heel groot meer, om dat meer zitten allemaal small camps, in die small camps wonen 8 kinderen en 2 groep leiders. op een small camp staan gemiddeld 4 tenten in een cirkel, kampvuur in het midden, een soort van rek waar je je emmer water in kan hangen voor tanden poetsen enz, een klein waterkraantje, en een latrine (luxe gat in de grond), en een bearbarrol(waar je al je tandpasta, zeep en eten in doet zodat de beren het niet ruiken). elk kamp heeft ook weer andere tenten. het ene kamp heeft teepee's de andere hogans, wagons of army tenten.
er zijn ongeveer 11 van die small camps.

Daarnaast hebben we de dininghall, waar we dus ontbijten en dineren, dit is een grote zaal met houten stoelen en banken die zijn gemaakt van de bomen hier van het kamp.
We hebben the lodge (waar ik nu zit) waar de staff kan chillen en (nu dus) kan computeren. hierboven is het kantoor van het directie team.

Dan heb je Chimmeney corner waar de nurse haar post heeft en zieke kids kunnen slapen

Good rich waar onze koffers staan opgeslagen (en waar we max 1x per week bij mogen).

Big en little dipper daar zijn de douches.

En als laatst the Wanagon. Daar zit ik dus altijd omdat daar daycamp word gehouden!

Daycamp is dus echt chill! we hebben 3 moeders die goed voor ons zorgen. echt elke dag nemen ze eten voor ons mee! Super chill! ik werk samen met Ra Amon, een jongen die hier zelf op kamp heeft gezeten.
De kinderen zijn hier van 9 tot 4:15.

Zoals ik al zei, het was een week van ups en downs.
De ups waren dat ik het meer naar me zin begin te krijgen, ik slaap in een waterdichte en bijna mugvrije tent, het weer is goed en er staat iets super leuks op de planning waar ik nog lekker niks over kan vertellen ^^!

De down is dan wel een dikke diepe down.
Kimberley zit nu in het vliegtuig terug naar Nederland.....
Voel me er echt super rot onder.
We hebben deze reis samen voorbereid en hadden goede steun aan elkaar. Kim trok het alleen niet meer(wat ik kan begrijpen). gister ochtend met kamp directeur gepraat en ze was al snel niet meer welkom. Wanneer je stopt op camp moet je ook meteen weg. om 2 uur is ze naar Newton gebracht, op de bus naar New York gezet en heeft ze daar een dag doorgebracht. nu zit ze dus in het vliegtuig en baal ik als een stekker. gelukkig word ik hier wel goed opgevangen door de andere nederlanders!!!

Kortom
een week met hoogtepunten en diepe dieptepunten!

Ik zit nog 6 weken op kamp en ga er alles uit halen! Ik ben hier om een geweldige zomer te hebben en ga daar ook zeker voor vechten!

Mis jullie wel allemaal!

Dikke liefs

Annabel

• 03 Juli 2012 - 06:13

Loes Beun:

Foto's! Foto's! Foto's! :)

• 18 Juli 2012 - 18:26

Els Van Der Voorden:

He meid, hoe is het nu met je ? Hou je het nog een beetje vol ? Met mij gaat alles goed. Ik ben donderdag 12 juli geopereerd aan mijn arm (waar die bult in zat) Inmiddels gaat het weer goed, het is nog wel pijnlijk maar komt wel goed! morgen gaan we met alle kids van het werk en Marieke, Marjolein en ik naar Monkey Town (Leerdam). Jammer dat je niet even langs kunt komen. Hopelijk tot snel.
    Liefs Els.

Annabel

Hey! Welkom op mijn waarbenjij.nu! Volg hier mij tijdens mijn reizen:)! Ik hoop dat jullie een beetje plezier hebben met het lezen van mijn blog!! Have fun! xxx Intro Nicaragua 2009 »»HeeHee!! Ik ben Annabel Beun, en ik ben 16 jaar. Ik zit/zat (want ja ik ben geslaagd:D) op O.R.S. Lek en Linge in Culemborg. Met deze school ga ik deze zomer naar Nicaragua, Matagalpa. Samen met nog 16 andere leerlingen en 4 begeleiders! Wij gaan in Nicaragua ontwikkelingshulp doen. We gaan in de stad Matagalpa gehandicapte kinderen en hun moeders helpen! Dit doen wij door middel van 3 projecten, - Sport en spel - Muziek - Creabea Ik zit bij het sport en spel project. Over de reis naar Nicaragua: Sinds 2000 reizen er groepen jongeren van O.R.S. Lek en Linge af naar Nicaragua om daar ontwikkelingshulp te gaan verichten. Dit doen ze in samenwerking met Las Familias Especiales. De stichting "Los Amigos de Las Familias Especiales", oftewel "de vrienden van de speciale families", is een stichting die het project Familias Especiales in de Nicaraguaanse regio Matagalpa ondersteunt. In deze straatarme regio werken onder erg moeilijke omstandigheden de moeders van Familias Especiales (moeders die zelf ook een kind met een beperking hebben) voor andere gezinnen met een kind met een beperking. Voor meer informatie over Las Familias Especiales kun je kijken op: http://www.familiasespeciales.nl/ Voor meer site's: http://nicaragua.lekenlinge.nl http://brigade4.hyves.nl De afgelopen jaren is er erg veel geld opgehaald voor Las Familias Especiales. En met erg veel geld bedoel ik ruim €60.000,- Dit jaar is het onze beurt om naar Nicaragua af te reizen en Las Familias Especiales te helpen! De afgelopen maanden hebben wij erg veel tijd in het project gestoken, en dan ook erg veel geld opgehaald met onder andere feesten in de Rodenburg. Naast alle spanning en de zenuwen, weet ik zeker dat alles goed gaat komen! Ik heb er onwijs veel zin in, en ik ga proberen om mijn dagboek bij te houden zodat jullie ons kunnen volgen. Dus.... Meld je aan voor de mailinglist, en krijg telkens wanneer ik een bericht plaats, een mailtje. ×× Annabel««

Actief sinds 05 Mei 2009
Verslag gelezen: 2014